Cake (Step by Step)

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

11 February 2010

Freezer

Bila dah beli 'freezer' besar..

banyak benda boleh kita sediakan untuk menjimatkan masa..

terutamanya kalau keje sebelah pagi.

Contohnya:

Buat sandwiches dr 1 buku roti..
Balutkan tiap satu hidangan dgn 'cling film' kemas-kemas.
Buatlah untuk empat, enam atau lapan hidangan..

Bila nak makan,
keluarkan yang diperlukan aje..
Biarkan dalam suhu bilik,
dalam 30 minit kot..
baru boleh makan

Tapi ingat..

letak daun salad, masa nak makan je..
Gambar x dapat upload..

Problem..

Hehehe..tunggu le anakz-anakz balik..

Ambik satu basic recipe..

alter..

hmm...

boleh letak kat kedai !

Kek ape tu?

Vanilla je...

Allah hai.....

Minggu lepas dapat order..

"Kek 1kg, coklat, letak bunga, nak besar, buat cantik-cantik..

Nak ambik pukol 3.30 petang.

Boleh?"

ade lagi..

"Brape sekilo?"

"RM XX.. Saya x up harge dari dulu.."

Boleh kurang lagi tak? "

- ( Hish!..Dah lah order last minute..tapi banyak songeh(?). Betul ke penggunaan perkataan tu?

Note:
Ngape ye? Kalau orang kite beli ngan orang kita..
nak besar, sedap dan MURAH!
Taktahan, tak tahan...