04 February 2013

:: PAVLOVA ::


Macam nila rupanya PAVLOVA tu..
 
Sumber: GOOGLE image
Saya jumpa resepi ini dan ingin kongsikan di sini. Ini adalah untuk rujukan saya dan atas permintaan pelanggan.
Bahan untuk resepi Pavlova
  • 4 biji putih telur
  • ½ cawan pula kastor
  • ½ sudu teh esen vanila
  • 1 sudu teh cuka masakan
  • ½ sudu besar tepung jagung
Topping / hiasan
  • 1 cawan ( 240 ml ) whipping cream
  • ½ sudu teh esen vanila
  • 1½ sudu besar gula halus ( pilihan )
Hiaskan dengan  buah² segar. Mengikut Puan punya resepi boleh menggunakan strawberry atau segala jenis beri, kiwi atau pun buah peach.  Cuma pastikan buah yang telah dicuci ini dikeringkan sebelum menghias atau hias bila nak makan.
Nak lebih terperinci, silalah ke blognya.
 ( Terima kasih Jie. Kak Dah tolong sebarkan ilmu tu.)

No comments:

Post a Comment